Mrówka pokaże...

Irena Świerżyńska

Oczy już suche

zabrakło łez  -  usta z pokorą

pyskówka - gdzieś w dalekiej fali

 

ucho

otwarte 

w środku buszuje całe mrowisko

 

jutro już wyjdzie

wyrzuci

tyle 

 

aż - tyle

 

a był  - czy była 

przez lata całe -  taka  malutka...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 marca 2024
anonim