płonie wiersz

Yaro

zbudujmy swój mały świat 

bez trosk i wad bez obaw 

nie bój się mnie myśli moje czyste 

czerwona krew róża biały bez 


wyciągam dłonie do nieba 

ku pokrzepieniu serc daj 

spokojnie żyć marzyć śnić 

w tym świecie tylko my 


niech zapłonie milion świec 

słońc tysiące uderzenia serc 

oddech głęboki na sen 

przez noc w dzień kochamy się

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 22 marca 2024
anonim