Zamknięte niebo

Jakub Zoltowski

Biały obrus. To ty Teddy ?

Na niebie od lat nie było chmur.

 

Stół i obrus. Miś i Ja.

 

Dom, który, nigdy nie widział chmur.

Ja, człowiek, ostrożny.

 

Czy już nigdy nie zobaczę liści albo chmur.

 

 

Jakub Zoltowski
Jakub Zoltowski
Wiersz · 23 marca 2024
anonim