Literatura

gdy tak patrzę (wiersz)

Yaro

zawsze wiosną wracają bociany, 

czujemy się tacy samotni, 


pytam dlaczego tak jest? 


radość wpisana w naturę człowieka, 

na co czekać 

zacznijmy się uśmiechać, 


ważna każda minuta chwila, 

cisza spokój w lesie, 

małe rzeczy a cieszą, 


zamknij oczy 

spróbuj poszukać w myślach 

najpiękniejszych miejsc, 

tak zanurzyć się choćby na zawsze , 


zatrzeć za sobą każdy szczegół, 

zamazać doskonale swoje istnienie, 

Boga poproszę o wskazanie drogi, 

którą pójść mogę.

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 28 marca 2024, 23:09
skoro wracają bociany nie będziecie samotni
Yaro
Yaro 29 marca 2024, 19:30
bocian to bocian
przysłano: 26 marca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca