Kiedyś przyjdzie...

Irena Świerżyńska

powolutku

powolutku

 

kiedyś przyjdzie  -  po rozum

do głowy

 

nic nie musiał

 

taca świeża - wypełniona

podstawiona

 

nic nie chrupał...

 

nie  skosztował  -   suchej bułki

nie zna sztuki podwórkowej

 

szybki krok i chowaj głowę...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 kwietnia 2024
anonim