Literatura

rozkwitanie (wiersz)

Yaro

rozkwitasz jeden raz

jak kwiat paproci

pośród światła nocy

zaczarowany ogród

patrzę zaczarowany

całkiem botaniczny

 

w oczach niedowierzam

piękno cały świat

nieznany to ty

obraz w reżyserii

pani nocy i dnia

 

ludzie nie wierzą że

można tak żyć

to się dzieje jak

pod powiekami

ostatni sen

 

całkiem niedawno

niemożliwe staje się

na wyciągnięcie dłoni

pamiętam ten sen pełen sensu

 


dobry– 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 kwietnia 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca