Byłeś, jesteś i będziesz!
W wirze doświadczeń
modelujesz wciąż siebie.
Każdego dnia odsłaniasz
trochę inną twarz,
zmiennymi emocjami grasz.
W kalejdoskopie wektorów,
od zawsze króluje Zmiana.
Często nie chciana,
nie pyta o zdanie.
Wywraca nasze życie,
przejmując sterowanie.
Jest kreatorką postępu,
inspiracją twórczości.
Gdy jej duch w sercu zagości,
to wielka przemiana nas czeka!
Rozpromienia dusze, dodaje mądrości,
byśmy stali się lepszą wersją
Człowieka.