Widziadło

Konrad Koper

Czym byłby płonący krzew ?

Bez człowieka wartego.

Bez serca otwartego.

Które toczy martwą krew.

 

Widziadłem, które dusi;

które przymusi.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 6 kwietnia 2024
anonim