brzegi dwa

Irena Świerżyńska

jesteś treścią sensem 

bajką

 

blisko

blisko i tak daleko

 

już

oddycham myślą słodką

a ty płyniesz swoją rzeką

 

tu jest tama  -  a - tam trzciny

 

były

były  - będą zawsze

 

a gdzie twoja - myśl

pragnienie

 

gdzieś  kołysze  się   -  na wietrze...

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 kwietnia 2024
anonim