Fotopułapki

prej7

"Prędzej pochwyć treść nocy i ucałuj, i spal ją

Żeby po niej nie zostało ani śladu"

 

Trochę niczym samozwańcze grupy

strażników moralności

łapiemy

inne zwierzęta w ich miejscach intymnych

 

(Bogatosłowny Mickiewicz

pisał o ostępach albo o uroczyskach)

 

Babrzyska tracą tajemnice swojego odoru

tańce żurawi stają się widowiskiem dla gawiedzi

śpiący łoś mruga do kamery

Kopulacja borsuków tych niedźwiedzi 

klasy średniej jest

porno dla aksamitnych łowców natury

 

(Noc zabije nas nie mieczem, lecz jaśminem i konwalią)

 

Czy to wszystko jest konieczne do oglądania?

Citizen science mówią

 

A utrwalone tylko okiem, nosem i uchem,

nie wspominam już o dłoniach i palcach,

zdarzenie może być jednocześnie czymś

wyjątkowym jedynym moim,

z taką pasją jaką

Smeagol mówił o pierścieniu,

Skarbem.

prej7
prej7
Wiersz · 12 kwietnia 2024
anonim
  • falkon
    Pierwotnie fotopułapki miały służyć do wyłapywania dzikich wysypisk śmieci w .lesie
    Ale zaczęły nagrywać się zwierzęta. Myślę,że to dobry pomysł.

    · Zgłoś · 7 miesięcy