Literatura

Do M (wiersz)

Jakub Adamek

Ze splotu ciał ciepło się wyłania,

pobratani lubym duchem, ucieche odsłania,

gdy nasz wzrok przed licem nie wzbrania,

to rozkosz, lubości doznania.

 

miłości są ulotne skrzydła,

gdzie z przyziemskich mórz zabiera,

skrawek niebios nicie rozsuwa,

kędy nici ulotne struktury rozrywa.

 

oh! z węzeł twych ziębisz zimnem,

twe usta nie sławią się już ciepłem,

pomroczyła się moja dusza,

wysycha niczym przyziemna kałuża.

 


wyśmienity 2 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 kwietnia 2024 (historia)

Inne teksty autora

Solipsyzm
Jakub Adamek
Samotność
Jakub Adamek
Bogactwo
Jakub Adamek
Cienie ściany
Jakub Adamek
Legnica
Jakub Adamek
Treny
Jakub Adamek
Jesień
Jakub Adamek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca