Indywiduum

Jakub Adamek

Szczęśliw ten, kto baczy o swe zdrowie,

Szczęśliw ten, kto ryki spokoi duchowe,

Niepisanych pryncyp wiele na świecie,

O jednej nawet mędrzec nie przyrzecze:

Jak człowiek dla siebie ni wsparciem,

Nie ostoją, to któż mu tam oparciem?

 

Jakub Adamek
Jakub Adamek
Wiersz · 16 kwietnia 2024
anonim