ma obie ręce
dwie nogi
jedną głowę
coś w rodzaju kobiety
co gorsze
nie czaruje seksapilem
odpycha jakby była płeć trzecia
a to kontrola do kontroli
czytelniczka na etacie
czyta pobieżnie rachunki i paragony
przelewa z pustego w próżne
wiąże koniec z końcem
przytyk zrobi bez pardonu
taka więc pociecha z próżniactwa
że życiem zawisła na słupkach
słabizny z wielkim alleluja
nieważne
bada świstki w całym obwodzie
zausznica kierownictwa z wyższej półki
zaczytane to było w zapisach kasowych
kiedy bokiem wyszła afera na górze