Literatura

nie mogę zasnąć (wiersz)

Yaro

gdy myślisz o mnie
wtedy wiem, że nie będę mógł zasnąć,
gapię się w sufit,

widzę twój uśmiech, liczę barany,

 

zegar zbyt głośno tyka,

powietrze jakby gęstsze przenika,


czuję zapach po latach westchnień,
już za późno by zrozumieć dlaczego kocham cię,

 

a ty żałujesz, bo mi żal straconej chwili,

 

możesz mi powiedzieć
czy warto zapomnieć
lub cię mieć w pamięci na zawsze,

wracają bociany przytulone do ściany

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 kwietnia 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca