W komnacie…

Konrad Koper

Wiszą arrasy, klejnoty i świeca zdobiona.

Na stole stoi korona.

 

Wiele zjawa przenika,

gdy chcę ją dotknąć; znika.

 

Przede mną jest obraz stary :

przedstawia dzwon i wiszącego zakonnika.

Nie obraca się w egzystencjalne pary.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 kwietnia 2024
anonim