więzień

Yaro

w samotności

przytulony do ściany

jak więzień do zimnego

szarego głazu co wygląda z lochu

 

skulony na słomie człowieka

potraktowany jak zwierzę

 

podły czas upłynął dalej by trwać

w nowoczesnej formie epoki

 

jak na dwudziesty pierwszy wiek

gdzie nic się nie zmieniło

jednak wygrywa ktoś

 

niewolnictwo

 

wygrywa śmierć

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 20 kwietnia 2024
anonim
  • Arian
    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród-Hipolit Cegielski.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • Arian
    Co was obchodzi świat? Nie umiecie nawet posprzątać w domu.
    Polacy są pierwsi do zbawiania świata, i ostatni do robienia porządku na swoim podwórku.
    Też mi globaliści od siedmiu boleści.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • LydiaDel
    Arian, a co robisz Ty? Siedzisz w jakimś schowku i narzekasz na cały świat. Bohater.
    Tu nie chodzi o Polskę, tylko o cały świat. Spojrzyj globalnie na tekst.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • Yaro
    Dziękuję za komentarze.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • Arian
    Zmieniły się partie zniewolenia. Zamiast KC PZPR, jest taka, albo siaka, PiSda.

    Niewolnikami jesteście z wyboru. Wybieracie między jednym a drugim panem.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • Konrad Koper
    Mocny !!

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
Usunięto 1 komentarz