Literatura

więzień (wiersz)

Yaro

w samotności

przytulony do ściany

jak więzień do zimnego

szarego głazu co wygląda z lochu

 

skulony na słomie człowieka

potraktowany jak zwierzę

 

podły czas upłynął dalej by trwać

w nowoczesnej formie epoki

 

jak na dwudziesty pierwszy wiek

gdzie nic się nie zmieniło

jednak wygrywa ktoś

 

niewolnictwo

 

wygrywa śmierć

 


dobry 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 20 kwietnia 2024, 12:02
Mocny !!
Arian
Arian 20 kwietnia 2024, 17:41
Zmieniły się partie zniewolenia. Zamiast KC PZPR, jest taka, albo siaka, PiSda.

Niewolnikami jesteście z wyboru. Wybieracie między jednym a drugim panem.
Yaro
Yaro 20 kwietnia 2024, 18:46
Dziękuję za komentarze.
LydiaDel
LydiaDel 21 kwietnia 2024, 08:52
Arian, a co robisz Ty? Siedzisz w jakimś schowku i narzekasz na cały świat. Bohater.
Tu nie chodzi o Polskę, tylko o cały świat. Spojrzyj globalnie na tekst.
Arian
Arian 21 kwietnia 2024, 17:07
Co was obchodzi świat? Nie umiecie nawet posprzątać w domu.
Polacy są pierwsi do zbawiania świata, i ostatni do robienia porządku na swoim podwórku.
Też mi globaliści od siedmiu boleści.
Arian
Arian 22 kwietnia 2024, 11:40
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród-Hipolit Cegielski.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 20 kwietnia 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca