Kto ma jeszcze...

Irena Świerżyńska

szybko

szybciej

 

ktoś podrzucił łańcuch srogi

sznurek

krótki

 

nie, nie, nie - sama chciała

 

bieg od zawsze - trzeba ładnie

jeszcze

ładniej

 

błysk i gala

 

kiedyś pęknie obręcz - sama

przyjdzie

jesień  

 

może

może  - ktoś  przytuli 

przygarbiony wysuszony listek złoty

 

czy - odrzuci...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 kwietnia 2024
anonim