Tak nas widzę

 

 

biorę cię za rękę

przepływają rzeki

burzą się morza

słońce złotym żaglem

kotwiczy w zatoce 

 

na pergaminie 

mapa z splecionych dłoni

znajdujemy

wyspę 

 

srebrzystą

kamilan
kamilan
Wiersz · 21 kwietnia 2024