Literatura

Nikt nie nauczył mnie ... (wiersz)

Tadeusz

Nikt nie nauczył mnie....
Jak żyć
Błąkam się wśród żywych trupów
Samotny pośród bliskich
Dlaczego nie czuje się dobrze
Dlaczego nie pasuje tu
Po co istnieje,
Skoro nie umiem żyć?
Skoro jest mi źle?

Tyle bólu wokół
Tyle cierpienia
Nie robię nic by to zmieć
Czy można coś zmienić
Będąc w dołku?
Czy można kogoś uratować
Skoro nikt mnie nie ratuje?
Czy można istnieć
Skoro się nie istnieje?

 


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 21 kwietnia 2024, 21:43
...pozawierszna gadanina z bykami diakrytycznymi
przysłano: 21 kwietnia 2024 (historia)

Inne teksty autora

Zagubieni
Ted
***
Tadeusz

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca