krótkie szczęście

LydiaDel

 

 

inspiracja;
- nie czyń drugiemu, co tobie nie miłe
 
 
szczęśliwy kto miłości 
doznawszy słodkości
jak amor niewidomy
czuł się na szczyty wzniesiony

grad strzałów* słał salwami 
miłością uskrzydlony
aż mu się oberwało 
i chciał zapomnieć o niej

powrócił z wyżyn uczuć 
---za-
----- wie-
------- dzio-
--------- ny
 
* Strzała Amora
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
LydiaDel
LydiaDel
Wiersz · 24 kwietnia 2024
anonim