Gdzie jest ta kraina - pełna
myśli złotej
czy tylko muśnięcie - na niby i potem
tak się dzisiaj kręci od rana
do nocy i w białej pościeli
głowa fale toczy.
Ciągle
ciągle huczy - czy ten świat się ruszy
wybierze to zdrowe
czy znowu spartoli
podrzuci do chaty - okruchy
na niby osłodzi
wystarczy
wystarczy - to tylko muchy...