Och - te muchy...

Irena Świerżyńska

Gdzie jest ta kraina -  pełna

myśli złotej

 

czy tylko muśnięcie - na niby i potem

 

tak się dzisiaj kręci  od rana

do nocy i w białej pościeli

głowa fale toczy.

 

Ciągle

ciągle huczy - czy ten świat się ruszy

wybierze to zdrowe

czy znowu spartoli

 

podrzuci do chaty  - okruchy

na niby osłodzi

 

wystarczy

wystarczy - to tylko muchy...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 kwietnia 2024
anonim