Czcionka sama się tworzyła

 Na co martwy człowiek może przydać się żywym > Jeremi Bentham.

 

podarowana rzeczywistość o znaczeniu
indywidualnym
ma skłonności wyższe i niższe
jak to bywa wszędzie
gdy siedzimy na czubku widzenia
pola mają określoną kubaturę.

 

czyli wychodzi ze mnie słońce
i wszystkie księżyce planet
bowiem w chmurach nic nie ginie.

 

wylazły ze szczelin meteorytów
klany niesporczaków
do bajek mchu i paproci
gdzie łza plemienia człowieczego
spada ze skargą
a stworzenia świata naturalnego
śmieją się
któż to wie.

 

ze słów bez końca można pleść
może przywróci się słowiańskość
lub coś w tym stanie
bardziej wszystko ujęte jest
w złotym ciągu fibonacciego
niż za pstryknięciem palcami
(niech tak będzie).

 

nawet z paszczy nilowego prastarego
bezzębnego krokodyla nie odczytasz
i z dzisiejszych kamieni mezopotamii
jak było.

 

tylko tak zwani poeci
dwoją się i troją
z troją to może być historia
wymyślona przez ślepca
tylko kobieta nazwana gałązką jabłoni
jest pewna
platon miał rację
żeby wyprowadzić lekkoduchów
z przestrzeni wszelakiej
jest to wszystko mniej skomplikowane
niż malują.

gdzież byłbym ja na względzie.

 

Tekst jest trudny do zapamiętania ma swój profil, czyli totalną istotę. 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
falkon
falkon
Wiersz · 30 kwietnia 2024
anonim
  • falkon
    Myśl,ę ze po tych kom. srebrzysty bedzie miał
    materiał do swej grafomanii.
    cha,ha,hii

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • falkon
    Ja pierwszy powiedziałem "na podcierkę"
    tfu, tfuu. przyplute, zaklepane.
    Z czym do gościa malenka lejdi.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • LydiaDel
    falkon;
    Z twoich „dzieł“pozostanie czcionka. Nie wystarczy nawet na podtarcie.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • falkon
    "Pewnie zostanie w pamięci ludzkości na wieki."
    Odczytuję twój wpis dosłownie.
    Nie jestem właśnie intelidentny, A słowo samoaronia nie jest mi znane.
    NO!

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • Arian
    Martwy bandyta to dobry bandyta. Tyle dobrego z martwych złoczyńców.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
  • falkon
    Dziękuję Lejdi za docenienie mojego utworu.
    Moje dzieła na pewno zapamięta ludzkość.
    A twoje to nawet na podcierkę nie bardzo.
    Jeszcze raz dziękuję.

    · Zgłoś · 5 miesięcy temu
Usunięto 2 komentarze