​ gambit starej łydki

Aleksandra Roszkowska

w warszawskich autobusach wszystko w porządku

starzy ludzie siedzą młodzi ludzie stoją

dobrze.

oni mają całe życie przed sobą i zgrabne łydki

autobusowy dekalog w przekazie ustnym od lat

 

uważaj tylko na lokomocyjne faux pas

gambit starej łydki proszę niech pani usiądzie

dziękuję postoję

 

Aleksandra Roszkowska
Aleksandra Roszkowska
Wiersz · 1 maja 2024
anonim