Nie i nie
i kto zje - ten upór cały
jak przygasić takie ego
kto policzy ile tego
kto przetrawi łańcuch długi
czy - wywinie woń szarugi
słodycz
ciepło - było jego
słodko - gorzkie rosną gazy
czy przytrzyma
czy bąk zaskoczy - żądło wrzuci
przerwie nici
może
jutro
sam się zbudzi
i zobaczy
o tak - tu jest pole pełne kwiatów