Literatura

Dla Dulcynei (wiersz)

Andrzej

O Pani serce me zakute

W miłości do Ciebie żelazne kajdany

Dla Ciebie mój miecz ostry

Mierzy siły na zamiary

Dla Ciebie ma waleczność 

Ponad me siły dla Ciebie tylko

Oddam me życie

Dla wybranki mojej 

Dla mej    Dulcynei.


przysłano: 6 maja 2024 (historia)

Inne teksty autora

Czas na sen
Andrzej
Nigdy więcej
Andrzej
Wolności.
Andrzej
We dwoje
Andrzej
Prezent
Andrzej
Zdrowie
Andrzej
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca