Czas

Arian

Zegar odlicza nudne godziny

Jesteś młody, życie przed tobą

Masz czas jakiś do zabicia

 

I zobaczysz, że minęło 10 lat

Słońce świeci tak samo

A ty jesteś starszy, bliżej grobu

Z każdym  dniem więcej desperacji

 

Miałeś być szczęśliwy w XXI wieku

A wariaci tłuką się po mordach

Jeden system padł, drugi upadnie

Świat kręci się w kółko

 

Biegnij więc biegnij na oślep

Nikt nie powiedział, kiedy zacząć

Nikt nie wie, gdzie skończy

Wzniesiesz się wysoko na fali

Albo zgnuśniej w kreciej norze

 

A, kiedy zagrzmi łomot z chmur

I przyjaciół zabraknie wokół

Będziesz na ciemnej stronie Księżyca 

 

Arian
Arian
Wiersz · 8 maja 2024
anonim
Usunięto 2 komentarze