maj

Yaro

maj w rozkwicie płynie wolniej czas

tempo wyznacza radość z życia

kwiaty jak w gaju w małym raju

 

dookoła świata samo piękno

 

czysta soczysta zieleń traw

drzewa ubrane w płatki

jak słowa w piosence

napawam się widokiem

zapachem co unosi

pyłek kwiatowy

 

zabieram wspomnienia

wziąć więcej nie mogę

duch

odpoczywa pośród gry świateł

spada słońce płonie ziemia

obraca się wokół nas zakwita wiosną

 

natchnienie przyroda rodzą się wiersze

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 9 maja 2024
anonim
  • Konrad Koper

    · Zgłoś · 5 miesięcy
  • Arian
    Skoro umie lepiej, niech napisze sam. Wiem,że nie napisze, bo nie umie sklecić logicznego zdania.

    · Zgłoś · 5 miesięcy