niewiadoma...

Irena Świerżyńska

tam - gdzieś

jest 

ktoś

 

ma prostą oś

i serce ciepłe pełne tęsknoty

 

i cały ciąg niewiadomych

 

ma mocne nogi

dalekie

progi

 

już - blisko  blisko

 

bliżej do nieba...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 maja 2024
anonim