Literatura

Procesja Fatimska (wiersz)

Konrad Koper

Tysiące małych świeczek,

trwa pochód świateł.

Niosą promieniującą figurę

matki i krzyż wokół placu,

gdzie zaczyna się świat.

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
dafne
dafne 14 maja 2024, 10:09
Końcówka - sensacyjna:)
Arian
Arian 14 maja 2024, 13:49
skoro figura promieniuje , po co więcej światła?
Konrad Koper 14 maja 2024, 21:24
Promieniowanie nie musi być światłem !!
Arian
Arian 14 maja 2024, 23:37
a skąd wiesz, że promieniuje
masz czujnik termiczny, albo licznik geigera?
Konrad Koper 15 maja 2024, 12:34
Licznik duszy !!
Arian
Arian 15 maja 2024, 23:10
skoro dusza to po co światło fizyczne?
Arian
Arian 16 maja 2024, 16:56
ot Polska , kraj katolickich dewotów
Konrad Koper 17 maja 2024, 09:48
Częściowo zgadzam się. Ale nie dotyczy utworu...
przysłano: 14 maja 2024 (historia)

Inne teksty autora

Moja gra
Konrad Koper
Anegdota
Konrad Koper
Historia
Konrad Koper
W ogrodzie…
Konrad Koper
Życzenie
Konrad Koper
Porto
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca