strach
topnieje
przeszytym blaskiem
teraz
samotny ocean
wyciszony
wzbiera we mnie
kolory
inne wzory
na moje skinienie
płonące kije
wirują
fioletem
zmierzchem
nad piaszczystą plażą
znowu
wpadają w sidła
moich dłoni
bardzo potulne
wiedzą teraz
ja jestem
reżyserem
(17 maj 2024)