Opisują i rysują figury :
koła, kwadraty, trójkąty…
I bryły z wyższych wymiarów.
Każda jest zjawiskowa
i skrywa matematykę.
Niejedna była ideą Platona.
Podczas „wystawy” włączono muzykę.
Opisują i rysują figury :
koła, kwadraty, trójkąty…
I bryły z wyższych wymiarów.
Każda jest zjawiskowa
i skrywa matematykę.
Niejedna była ideą Platona.
Podczas „wystawy” włączono muzykę.
Filozofią i innymi . NP. Poezją też
Piszesz od czapy, jako poezja.
Nie oceniam, bo po cóż.
Włączaj naukę, do poezji
ale rób to logicznie.
Ona tyczy tylko lokalnej czasoprzestrzeni masywnych obiektów. Według ustaleń krzywizna geometryczna wielkiej skali jest prawie zerowa. A więc teoria ta nie opisuje przestrzeni międzygwiezdnych.
Wiadomo , że najważniejsze elementy teorii nie pochodzą od Einsteina.
Geometria Riemanna i rachunek tensorowy znane były matematykom przed OTW.
https://www.youtube.com/watch?v=scOiixjr...
(napisy włączcie)
pozdro!