Literatura

o czym myślisz (wiersz)

Yaro

o czym myślisz

gdy strugasz ziemniaki do miednicy
pewnie dużo gości dziś przywitasz


po gościnie się rozzłościsz
jesteś tylko kobietą mąż krótko cię trzyma
a to męska świnia

 

o czym myślisz

gdy do snu godzina tuli głowę do poduszki
na pewno pamiętasz nasz taniec

wakacyjnych wypadów za miasto


śpiewały nam świerszcze koło stawu za lasem
noce sierpniowe
paliliśmy extra mocne

 

o czym myślisz gdy dzieci w szkole
strugasz zapewne ziemniaki jakże inaczej
monotonia
letni wiatr na chandrę

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 czerwca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca