cierpienie wzbudza demony

Yaro

czas zatartego zła błyszczący rdzą

wszak koszmary góry lasy ominą

gruz w mieście bez transparentu


w sercu rady żołnierz zadumany

ostatnie szańce symbolem odwagi


po uchodźców przyjdą poczwarki

to oni wygnani ucieczką w obce ściany

przed lękiem przed bólem wojny


prawdziwi patrioci ze złotem w kieszeni

bawią się jak tam daleko błękitne morze

wyrzeźbione pomniki powstaną


nowi urzędnicy przejmą ster

prawdy głosić będą jak było naprawdę

jak ciężko wstać na drugi dzień

po biesiadach z kłamstwem w ustach


narodzie bez historii z krwią na łapach

zwierzęta zbiry cwaniaków zgraja

bierz masz jeszcze nie ten czas

nie zostawiaj komentarza zostaw nas

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 10 czerwca 2024
anonim
  • falkon
    Skoro publikujesz. Spodziewaj się kom.
    Mnie zastanawia tylko to:
    "nie zostawiaj kom. zostaw nas"
    Kim jesteście zatem?
    Sam tekst napisany niechlujnie.
    przykład:
    "czas zatartego zła błyszczące rdzą"
    - błyszczący, powinno być.
    Jednak ty będziesz się upierał, że wszystko w porządku
    dalej koszmar.
    Nie bierz się za rzeczy, o których nie masz pojęcia.

    · Zgłoś · 4 miesiące
  • Arian
    masz kompleks żołnierza, co żyje mitem służby za ojczyznę
    w rzeczywistości żołnierz broni swoim kosztem układu sił w państwie

    kiedyś ślubowano uroczyście wierność socjalistycznej ojczyźnie ,i co?
    dla wielu wszystko jest proste, słowa nic nie znaczą

    · Zgłoś · 4 miesiące
  • Jaro Pa
    Nie ucz ojca

    · Zgłoś · 4 miesiące
  • Jaro Pa
    Nie składałem przysięgi na ustrój tylko za was Rotę..

    · Zgłoś · 4 miesiące
  • Arian
    kłamiesz.. w PRL ślubowano na wierność socjalistycznej ojczyźnie
    wszystkie te palanty rzucały słowa na wiatr
    wtedy jak i dzisiaj...

    a niektórzy to polecieliby bronic Banderlandu w pockokach

    · Zgłoś · 4 miesiące
  • Jaro Pa
    W PRL-u tak składali przysięgę ja służyłem w latach 96r. I dalej.

    · Zgłoś · 4 miesiące
  • Yaro
    oczywiście

    · Zgłoś · 3 miesiące