***(bukiet kwiatów polnych DCV)
- dla...
ja nie chcę co diabła warte
czyż chcę co diabeł snadzi
jeżeli Ty – to owszem – jesteś
jak chcę że nic?, co nie jest warte? –
bo nie mam wiele
ale to nic –
Ty potem powiesz
ja nie chcę ciebie
no bo tak trzeba
po oczach chodzić jak eukaliptus
a potem żywym nie warto
zrywać
bo drzewa zieleń
po drzewach myślę
że może warto?
czy warto czegoś co mam na zawsze
czy warto kogoś co mam bez liku
w historii diabeł jest wciąż uparty
albo pochodzi w ulicach żartem
tamtędy owszem – nic nie jest warte
- dlaczego? spytasz
… to eukaliptus
jak brylant schodzę się dla Ciebie
gdzie imię – może było warto
tam, żeby diabłu miałbym powiedzieć
że nie chcę Ciebie? – że eukaliptus
lecza było warto
27 marca, 2022
Andrzej Feret - ***(bukiet kwiatów polnych DCV) - dla... ja nie... | Facebook