Literatura

Moja Własna imaginacja (wiersz)

falkon

Wiersz powinien chwytać

za serce

i pozostałe części ciała

zatelepać jak w chorobie

św. Walentego

znaczy tego no

proszę ja ciebie.

 

Każda zwrotka musi

zwracać się

gdy jest nudna

resztkami z żołądka

a morał bekiem

ulżyć wątrobie.

 

Ja zgłoskowiec

i wzrokowiec

podpowiada mi głowa

oto moja futuryzja

leciuchno zaciskam paralele

i gazy cieplarniane wypuszczam.

 

Mucha drepcze po suficie

z łoskotem poległa

między mną a zeszytem

ot cała liryka

ot życie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jou0O7hzc8w

 

NO!

 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 18 czerwca 2024, 17:49
Lepiej jak wiersz chwyta za mózg niż pozostałe części.
przysłano: 16 czerwca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca