nić pajęcza zawsze pęka...

Irena Świerżyńska

nie znasz moich myśli 

nie byłeś za progiem

 

nie wiesz co tam śpiewa

nie znasz smaku nieba

 

znasz swój świat kręcony

z pianą osad krąży

 

drugi zawsze niski-takie miary nosisz

gnieciesz dusisz

 

pleciesz...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 czerwca 2024
anonim