W ogrodzie…

Konrad Koper

Są martwe kamienie, życiodajne źródła, fontanny ubogacone figurkami mitologicznymi. Wiele dróg prowadzi w koło, albo ma kształt spirali. W sercu ogrodu jest zegar słoneczny, rzuca cień na wielki plac. Nieopodal stoi świątynia wyłożona szmaragdami. W rogu leży dziwny snop siana.   Alejkami idzie muza ukochana.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 26 czerwca 2024
anonim
  • falkon
    Cuś pięknego.
    siana-ukochana.
    Arkadia k / Nieborowa.

    · Zgłoś · 3 miesiące temu