Tożsamość rozbijana na atomy
lepiej gigabajty
w drodze do wyjścia
być może ewakuacyjnego
A w głowie leśne klatki ze mną w roli głównej
z nominacją do nagrody alternatywnej
przyznawanej przez akademią szeptów
Topola po topoli poetycki przelot
głupich cyranek po przelocie
łowcze spojrzenie po spojrzeniu
I w którą blefującą ścieżkę wejść
przy takim szumie lasu
jakbym był po czymś
Ach wszystko niepewne kiedy znowu
zapomniałem przyszłość