Zapomniane ścieżki

slavic player

Tożsamość rozbijana na atomy

lepiej gigabajty 

w drodze do wyjścia 

być może ewakuacyjnego

 

A w głowie leśne klatki ze mną w roli głównej

z nominacją do nagrody alternatywnej

przyznawanej przez akademią szeptów

 

Topola po topoli poetycki przelot

głupich cyranek po przelocie 

łowcze spojrzenie po spojrzeniu

 

I w którą blefującą ścieżkę wejść

przy takim szumie lasu

jakbym był po czymś

 

Ach wszystko niepewne kiedy znowu

zapomniałem przyszłość

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
slavic player
slavic player
Wiersz · 27 czerwca 2024
anonim