Literatura

Bez słów (wiersz)

LydiaDel

 

 

 

Więc nie mów nic, niech nadal trwa 

ta cisza, którą niesie wiatr, 

w niej odnajdziemy spokój dusz,

w miłości zbędny nawał słów. 

 

Wystarczy oczu czuły blask,

splot dłoni zamiast tysiąc słów,

pocałunkami wstrzymasz czas

w miłosnym pląsie pośród gwiazd.

 

W milczeniu poznasz głębię serc. 

Tam nie dociera mysli bieg.

Bez słów zapłonie serca żar, 

więc nie mów nic, niech nadal trwa.


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 6 lipca 2024, 21:23
Liryczny ale...
przysłano: 6 lipca 2024 (historia)

Inne teksty autora

spełnienie
LydiaDel
Tęsknoty głos
LydiaDel
na zawsze sam
LydiaDel
Ku przestrodze
LydiaDel
Etapy
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca