gdzie jest twoje...

Irena Świerżyńska

Tyle złego krąży z boku

 

nie wiesz

nie wiesz  -  jak przeskoczyć

 

tak już było  - tamta era - niby dobry

musisz 

musisz  -  w kole siła

 

ilu  -  tamtych wykrzywiła

gdzieś tam drepczą przygarbieni

 

cień - i w cieniu

 

jak ominąć złe sztandary

puste słowa - nie do pary

 

masz odwagę  -  siłę w sobie

ile cudze

ile nasze

 

ile tobie...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 7 lipca 2024
anonim
  • Andrzej
    ciągle nas oszukują wbijają do głowy nieprawdziwe ideologie

    · Zgłoś · 3 miesiące