prawdziwy Arysta

Bartek Kapral

Prawdziwy Artysta, to idzie do biurka

bierze zapalniczkę, podpala papierosa

i pali i jak już weźmie parę sztachnięć

to bierze długopis, pisze i jest artystą

 

Udawany Artysta, dba o swoje płuca,

nie pije alkoholu, myje zęby i siebie

biega o wpół do szóstej, śpi 8 godzin

i mówi dzień dobry na korytarzu

 

A ja? artysta taki se.

Trochę w lewo trochę w prawo

góra-dół, mówi a mówi b,

wiersze pisze takie se

 

 

Bartek Kapral
Bartek Kapral
Wiersz · 10 lipca 2024
anonim