Och - ten wieniec laurowy
tak przysłonił jasność głowy
kto przygniecie - listki złote
czy zamieni żółte
lotem
narcyz
narcyz - zawsze gładki
zgubił
gubi - tyle wiosen
może kiedyś się obudzi
czar - zaprosi
ach te usta i te oczy....