Zgubiłem telefon
tyle wierszy zapisanych w nim miałem
tyle numerów tyle znajomych
Mam już nowy i numer stary
lecz nikt do mnie nie zadzwonił czy żyję
Zgubiłem telefon
zdjęć pewnie z tysiąc
najbardziej mi szkoda tych z Tobą
przepadły
zgubiłem telefon
i myśli w notatniku złote
i pomysły na życie nowe
Zgubiłem telefon
a muzyka w drodze zawsze mi grała
śpiewaliśmy razem
nie wiedziałem że będę tęsknić
za kartą pamięci
Zgubiłem telefon i cóż ci powiem
jest noc a on samotny
leży sam gdzieś tam w rowie
Zgubiłem telefon
szukajcie go proszę leśne skrzaty
za znaleźne empatii kilka procent
dla was za grosze
zgubiłem telefon
świat się dla mnie zatrzymał
potrzebna była ta chwila bym wiedział
materialne dobra szybko można stracić
najważniejsza jest przyjaźń