słowa bez treści nie mówią nic
unikaj próżnych i pustych mów
słuchaj rozważnie wyłuskaj sens
przemilcz najgorsze ze wszystkich słów
te słowa zioną zakłamaniem
plamią myśl czystą w chwilach złości
jak sztylet ranią ufne serca
żłobiąc głęboki ślad boleści
słowa co niszczą szczęścia płomyk
co nic nie znaczą nic nie mówią
nie pocieszają kłamią zwodzą
i na manowce nas uwodzą
inne są w stanie świat odmienić
mogą być darem lub przekleństwem
dodać nadziei w chwilach mroku
te wzniosłe słowa pachną szczęściem
choć rozum ustom namiar poda
brakuje światu życzliwych słów
byś nie żałował lepiej przemilcz
korzystaj z porad mądrych głów
Może złapie się Koper na ten lep.
Zamiast literaturą zajmij się lepiej kuchnią.
W domu mam personel. Przed południem gram w golfa, po południu odwiedzam uczelnię. w międzyczasie piszę "gnioty",by cię wyprowadzić z równowagi.