przekwitną kwiaty

Yaro

w kwiaciarni zakupiłem zwykłe kwiaty 

dla kobiety życia kochanki 

dla serca matki wybranki 


czułem ich zapach 

zmieszany z zapachem sosny 

smakiem lasu 


z poziomkami w ustach 

rozpływa się miłość 

niesamowite wrażenie 


jakby pogrzebał mnie świat 

by stać się lepszą duszą 

mgłą tajemnicy nad górami 

 

kwiaty najlepsze najpiękniejsze 

twoje imię długie włosy zmieszane  

moje śmierdzące papierosy 


w przeplatance na nadgarstku 

bransoletka w stylu reggae 


kwiaty w wazonie zapach w salonie 

prawdą jest że kocham Cię 

kwiaty przekwitną miłość rozkwitnie 

w oczach z radością

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 15 lipca 2024
anonim