Literatura

w ten czas (wiersz)

Yaro

dzień dobry nieprzespana noc
gorąca czekolada obok śpi 
nie przeszkadzają upalne letnie dni 
taka lepkość skóry pot na czole 

 

to życie zaskakuje swoją drogą 
zadaję pytania odpowiada noc
to jest życie to mój świat 
nie pchnął nosa do nie swoich spraw 

 

hordy panoszą się po polach 
eksploatacji siła wiara moc 
maksymalna szerokość 
na moich ramionach 
w dłoni rozkwitła róża wiatrów 


a mianowicie że wszystko

 kwitnie od maja po polsku
 jak w elementarzu 
na placu zabaw są ukryte
 gniewu zasadzki 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 lipca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca