Literatura

Obu dź (wiersz)

Yaro

 

może masz sławę 

jesteś kimś ważnym innym 

może masz lekcje 

 

ja zawsze wracam do domu 

bo rodzice na mnie czekają 

może ich zabraknąć 

może nie być 

 

świat poznawać lecz duchowy 

miło mieć w sercu miejsce 

zamiast wielkich pieniędzy mamony 

zbudowany mam dom 

z dobrych myśli 

płyną cegły mych ust 

słowa mają moc 

 

nie sprzedaje się 

za parę zgrabnych groszy 

idę może drogą 

otwórz drzwi kocham Cię bardzo 

skarbie bo wszystko inne jest nie ważne 

nie ma mądrych na śmierć 

 

choroby są dla ciała 

oszalały duch w środku nas 

gna wyobraźnię dziecka od lat 

obudź mnie w sobie 

w środku nocy 

myśli płyną z okazji urodzin 

 

nie ma nas w oczach czytam 

to właściwie jest takie, że życie 

zaskakuje kochaj mnie

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 lipca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca